Events Calendar

Verdiepingsavond (Nehemia)
Wednesday, 12 December 2018,  7:45 - 10:00
Hits : 148

Nehemia – De Here troost

Zoals afgelopen zondag afgekondigd, starten we 10 oktober met een serie verdieping/bijbelstudie avonden over Nehemia verzorgd door Gerard Lock.

Locatie en tijd
De eerste drie avonden worden gehouden in de aula van de school en starten om 19:45 met koffie/thee en eindigen uiterlijk om 22:00. De locatie voor 28 nov en 12 dec wordt nog bevestigd.

Waarom Nehemia?

Nehemia was een leider, een inspirerend en krachtig persoon. Hij was standvastig, ondanks verzet ging hij door. Hij was een man met een sterk roepingsbesef. Tegelijkertijd was hij klein en afhankelijk. Want telkens bidt hij om kracht. Nehemia is een man van gebed. Door het gebed ontvangt hij kracht voor zijn taak. En die taak was dat hij zich geroepen wist om in Jeruzalem de leiding te nemen voor de herbouw van de stad. De naam Nehemia betekent: 'de Here troost' of 'heeft getroost'. Een mooie naam. De mensen in de ballingschap hadden ook wel troost nodig. Want het waren donkere en
troosteloze tijden. De ouders van Nehemia hebben door deze naamgeving een geloofsbelijdenis afgelegd: ‘God zal zijn volk troosten’.

Gaan we een verhaal behandelen over het leven van Nehemia? Of is het ook ons verhaal? Wat is eigenlijk onze bestemming? Zijn wij bouwers of toekijkers, actief of passief? Laten wij ons opwekken om op weg te gaan of blijven we daar waar we zitten? Er is altijd wel weer iets te bouwen want er is ook altijd iemand actief om weer af te breken. Permanent alert, permanent waakzaam!