Na een periode van voorbereiden, was het woensdag 30 januari eindelijk zo ver: de eerste avond van de Bijbel basics. Met spanning werd de opkomst afgewacht: hoe veel mensen zouden er komen? Was de oproep dat het voor alle leeftijden was goed doorgekomen.

De opkomst was goed: zowel jong als oud was afgekomen op deze bijzondere avond. Iedereen was nieuwsgierig geworden door de enthousiaste manier waarop Arian ons steeds had uitgenodigd. Starten met koffie en (omdat we in het muziek lokaal zitten) starten met de achterste rijen opvullen.

Hierna ontrolde zich een boeiende en interessante avond, waarin de volgende thema's aan bos kwamen:

  • Hoe bijzonder is de Bijbel?
  • Hoe is de Bijbel ontstaan?
  • Is de Bijbel geloofwaardig?
  • Woord van God of Woord van mensen?

Dat de Bijbel bijzonder is werd kort aangetoond met een flinke hoeveelheid weetjes (355 miljoen Bijbels verspreid in 2017 bijvoorbeeld).

Daarna reisden we terug in de tijd, naar het begin van de Bijbel. Althans het begin van de vastlegging. Via kleitabletten en Genisis kwamen we uiteindelijk bij de papyrusrollen en de complete Bijbel. Die hele historie van ongeveer 2000 voor Christus tot de huidige tijd, met alle vertalingen.

Of de Bijbel geloofwaardig is werd na de pauze aan de hand van een aantal voorbeelden toegelicht en of de Bijbel het Woord van God is, was het klapstuk van de avond.

De audio-opname en bijhorende Powerpoint presentatie staan beide online: HIER.

Ook de tweede avond van Bijbel Basics was druk bezocht. Vanaf Genesis tot en met Openbaringen zijn we in een avond doorgegaan en zijn we de belangrijkste onderdelen en gebeurtenissen tegengekomen.

De audio-opname en bijhorende presentatie staan beide online: HIER.

Mochten de links in het artikel niet werken: ze staan onder "Preken".