Neem contact met ons op via E-mail info@dedriehoek.org

Waarom lid worden?

Het verschil tussen een ‘bezoeker’ en een ‘deelnemer’ kan in één woord worden samengevat: toewijding. In de Driehoek vinden wij toewijding heel belangrijk. Wij vragen je om je toe te wijden aan
het lidmaatschap van onze gemeente om vier redenen:

  • Een Bijbelse reden: Christus is toegewijd aan de gemeente. “Geef ... dezelfde liefde als Christus aan Zijn gemeente gaf, toen hij zich volledig voor haar opofferde”. (Efeziërs 5:25 HB)
  • Een persoonlijke reden: het bevordert geestelijke groei. Het Nieuwe Testament legt een grote nadruk op de noodzaak voor christenen om verantwoordelijk te zijn voor elkaars geestelijke groei. Je kunt niet verantwoordelijk zijn als je niet toegewijd bent aan een specifieke gemeenschap. 
  • Een praktische reden: het geeft aan wie met elkaar deelnemen in de gemeenschap en op wie je kunt bouwen. Elk team heeft een dienstrooster. Elke school moet een lijst van ingeschrevenen hebben. Elke onderneming heeft een loonlijst. Elk leger heeft dienstplichtigen. Zelfs ons land heeft een bevolkingsregister en vereist kiesregistratie. Lidmaatschap geeft aan wie er wel en wie er niet deel uitmaakt van onze gemeenschap.
  • Een culturele reden: het schept een duurzame vertrouwensband. Wij leven in een eeuw waarin maar heel weinig mensen zich voor iets willen geven .. een baan, een huwelijk, ons land. Deze instelling heeft  en generatie 'gemeente shoppers & hoppers' geproduceerd. Deelnemerschap gaat tegen de stroom in van de huidige 'consumentenreligie'. Het is een onzelfzuchtige beslissing. Toewijding vormt altijd karakter.

Uiteraard zijn we blij met iedereen die onze zondagochtenddiensten komt bezoeken, omdat hij een Kind van Jezus is of op zoek is om dat te worden.