Neem contact met ons op via E-mail info@dedriehoek.org

Rond 1973 ontstond er in huis bij de familie Verboom in Rotterdam een groep van zo’n vijftien mensen die het verlangen hadden om samen de bijbel te lezen en samen te zoeken naar Gods wil voor hun leven.

Na verloop van tijd ontstond er contact tussen deze ‘huisgemeente’ en een jongerengroep genaamd ‘De Vink’. Deze groep was ontstaan rond Dirk-Jan Bijker en een aantal vrienden. Op de avonden van deze groep kwamen veel jongeren, die meegenomen werden door de regelmatige bezoekers. Veel jongeren uit Rotterdam en omgeving raakten op deze avonden onder de indruk van wat verteld werd over wie Jezus is en wat Hij gedaan heeft en besloten om christen te worden.

De huisgemeente en ‘De Vink’ vonden elkaar en werden samengevoegd tot één gemeente: ‘De Brandaris’. Deze gemeente is gedurende de jaren blijven groeien en komt tot op heden samen in Rotterdam. In 1991 ontstond uit de Brandaris een nieuwe gemeente: ‘De Terp’ in Capelle aan den IJssel. In 1995 ontstonden de gemeenten ‘De Brug’ in Vlaardingen, ‘De Mare’ in Rotterdam Zuid en ‘De Driehoek’ in Bleiswijk. De Brug en de Mare zijn na een aantal jaren opgehouden te bestaan.

De Brandaris, de Terp en de Driehoek ervaren door hun gemeenschappelijke voorgeschiedenis een zekere verbondenheid met elkaar, maar zijn wel zelfstandige gemeenten die een eigen koers bepalen.

Bij het open eigen benen gaan staan, hoort ook het nadenken over wie je nu precies bent. Dat hebben we ook gedaan als gemeente en hierbij zijn visie, missie en geloofsbelijdenis geformuleerd (zie eventueel ook Visie).